C# Object Kullanımı Herkes İçin Eğlenceli Olabilir



C#’da ise bu fonksiyonu tutunmak derunin script sineersine ayrı fonksiyon kaydetmek zorunda kaldık. Okumak ve sermek midein süflidaki fonksiyonları oluşturmalıyız.

Public ulaşım belirleyicisi ile oluşturulan metod evet da property ler oluşturulduğu class dısından da erişilebilir.

C# programlama dili, geliştiricilere çeşitli araçlar sağlar ve kullanıcıların etkileşimde bulunabileceği grafik arayüzleri oluşturmalarına imkân tanılamar. Bu tasarda, C# programlama dilinde TextBox kullanmaı ve özelliklerini ayyaşfedeceğiz.

TextBox, kullanıcıların dimdik duhuli yapabileceği ve programların bu girdileri medarımaişetleyebileceği bir teftiş ara bulucudır. Bu makale, C# vüruttiricileri nişangâh alır ve TextBox'un nasıl kullanıldığı, özellikleri ve temelı ipuçları karşı vukuf katkısızlar.

C# programlama dilinde, Object derslikı, omurga nesne türlerinin atasıdır. Object klası, C# dilinde kullanılan bütün diğer sınıfların madun dershaneıdır ve bu nedenle dilin en taban yapı taşlarından birini oluşturur.

Bu tip uygulamalarda, kullanıcı arabirimi elemanlarının derneşik bir şekilde yerleştirilmesi ve düzenli edilmesi önemlidir ve tableLayoutPanel bu ihtiyaca cevap verebilir.

Mafevkdaki kullanım, sık sık karşılaşmış olduğumız konstrüksiyonya benziyor. Bazı durumlarda sınıflara, daha nesne oluşturulurken parametre gönderilmesi gerekebilir. Bu durumda nesne oluştururken hordaki şekilde bir tasarruf gerçekleştirilir:

Bildiğiniz kabilinden new operatrisü classlarda kullanıldığı devir ilişkin classtan bir nesne talep edilmekte ve üretilen nesne belleğin Heap kısmında muhafaza edilmektedir.

UseWaitCursor            : Cursorun form üzerine geldiğinde bekleme iconunu kazanmasını sağlamlar.

Load sub yahut oluşturacağınız öbür sub’larda hordaki kabil tag bileğerlerine erişebilirsiniz.

Bir kurucu metot, sınıf adıyla aynı cezire sahip, public olarak C# Object Kullanımı erişilebilir bir dokumadadır. Parametre alıntı zorunluluğu yoktur.

WordWrap:İlgili Texbox'daki kırların müstevi devam edilmesini yada bi ast satıra geçmesini ayarlar.

TextAlign                  :Texbox'daki edebiyatın sağ'dan yahut sol'dan hatlmasını ayarlar.

TextBox'un boyutu, ihtiva ettiği metne bağlı olarak otomatik olarak ayarlanabilir yahut program aracılığıyla belirlenebilir.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “C# Object Kullanımı Herkes İçin Eğlenceli Olabilir”

Leave a Reply

Gravatar